Koningsdag 2014!
Koningsdag 2014 was een groot succes!
Er zijn heel veel lekkere cakejes verkocht en gegeten!
Volgend jaar gaan we weer koekjes, cup cakes en cake pops verkopen.
Hier zijn wat foto's van alle ingredienten en hoe de cup cakes en cake pops werden gemaakt:
Het mixen en bakken.

Alle mixen:
- cup cake mix
(1,5 kilo)
- koekjesdeeg
(500 gram)
- botercreme
(1 kilo)
Andere ingredienten:
- ongezouten boter
(1000 gram)
- 10 eieren
- water uit de kraan
doe alle ingredienten die nodig zijn voor cup cakes in een grote kom.
zorg er wel voor dat je de hoeveelheid voor (in dit geval) 1,5 kilo neemt.
mix de ingredienten in 5 minuten door elkaar tot een beslag.
Nu sluiten we de cake pop machine aan en vullen we de rondjes met beslag.
Vergeet niet van te voren het ijzer even in te vetten na elke lading.
Maak ongeveer 6 ladingen van 12/13 stuks (ligt er aan welke machine je hebt).
Zet nu de oven aan en vul de cake vormpjes met beslag, doe er niet te veel in.
(Zie de verpakking voor hoe lang en op welke temperatuur de cakejes in de oven
moeten). Maak al het beslag op, als je daar cake vormpjes voor hebt. Laat dan de
cakejes even afkoelen.
Het versieren/decoreren.

Eerst maak je de botercreme:
- Botercreme mix
(1 kilo)
- Boter
(2-3 pakjes, zie verpakking)
- water (uit de kraan is prima.)
Omdat ik verschillende kleuren topping voor de cup cakes wou heb ik kleurstof gebruikt.
Ik heb ook verschillende smaken gemaakt. Ik had 3 flesjes kleurstof; oranje, rood en blauw.
Hiermee kan je heel veel kleuren maken, zo kan je ook roze maken met rood door heel
weinig kleurstof te gebruiken. Je kan ook lichtblauw en licht oranje maken natuurlijk.
Ook heb ik 'zalmoranje' gemaakt door oranje met roze te mengen.
LET OP: gebruik echt heeel weinig kleurstof, 2 druppels is al zat.
naast de naturelle botercreme met kleurstof heb ik ook verschillende smaken gemaakt:
- nutella
- chocolade
(cacaopoeder)
- pindakaas
- oreo
De botercreme heb ik in verschillende bakjes gemixt. Daarna doe je de botercreme in een spuitzak
en draai je die aan de bovenkant dicht totdat er geen lucht meer in de zak zit.
Je pakt een cakeje, draait de spuit zodat de topping eruit komt, zorg dat de spuitzak het cakeje
een beetje raakt zodat het blijft plakken. Maak een beetje een ronde, slingerende beweging.
Als je klaar bent met die kleur/smaak, spoel je de spuitzak om en doe je er een nieuwe kleur/smaak ik.
Als je klaar bent met de topping, kun je er verschillende decoratie over heen gooien, ik heb
voornamelijk deze decoraties gebruikt:
- chocolade mix
(met witte chocolade balletjes, donkere chocolade balletjes,
donkere chocolade vlokjes en gemixte kleine balletjes.)
- zilvere en goude balletjes.
- suiker decoratie
(Bloemetjes, voetballen, prinsessen hoofden, dieren hoofden, vlinders, etc.)
- suiker hageltjes
(roze, wit, oranje)
- oranje kroontjes.
- oranje en witte ballen.
(door elkaar gemixt)
Voor de cake pops gebruiken we candy melts (van wilton). deze maak je
door ze in een hitte bestendige kom te doen en dan op een pannetje met
heet water te zetten. Zorg datde kom het water net niet raakt.
Doe er een beetje plantaardige (zonnebloem) olie bij en blijf roeren totdat
ze smelten. Je weet dat ze klaar zijn als ze van je lepel af glijden en het
een egaal glad mengsel is geworden. Zijn ze al wel opgelost? Maar glijden
ze nog niet van de lepel af, doe er dan iets meer olie bij.
vervolgens doe je de candy melts in een lang dun glas van ongeveer 5 cm
doorsnede. Pak een cake pop en een stokje. Duw het stokje tot
halverwege de cake pop. haal het stokje er weer uit en doop het in de
candy melts tot ongeveer 1 cm. Duw het stokje nu in de cake pop en
laat het opdrogen.
Als je dit met alle cake pops hebt gedaan, mogen ze 15-30 minuten in
de koelkast om de candy melts aan het stokje en de cake te laten plakken.
Daarna doop je de cake pop helemaal in de candy melts totdat hij helemaal
bedenkt is. Zet hem in een stuk piepschuim of oase om te laten drogen.
(als je er suiker decoratie op doet). Doe je er kleine sprinkles of chocolade
balletjes, musketzaad, etc op? Doe dit er dan op zodra de cake pop niet meer
druipt, anders blijft het later niet meer plakken.
Blijf bij iets grotere balletjes iets langer wachten, deze zijn wat zwaarder en
kunnen er af vallen als de candy melts nog zacht zijn.
Doe je er suikerdecoratie op? Gebruik dan een beetje botercreme om dit
vast te plakken. Zet ze dan weer terug in het piepschuim of de oase.
Voor de koekjes heb je niet veel nodig, behalve natuurlijk;
- koekjesmix
- de bijbehorende ingedrienten.
(weet ik niet meer precies, volgens mij boter.)
Je mixt de ingredienten en laat dat een uur opstijven in de koelkast.
Dan rol je de bal uit tot een erg dun laagje deeg.
Nu pak je de uitstekers en steek je de vormpjes uit.
Leg deze op de bakplaat en zet ze in de oven.
Als de koekjes uit de oven komen, laat je ze even afkoelen.
Dan snij je met dezelfde uitstekers uit fondant vormpjes.
Doe een beetje botercreme op de koekjes en plak het stukje fondant
op het koekje. Je kan er met suikerstiften ook nog leuke dingen
op maken en schrijven.
Maak jouw eigen website met JouwWeb